slide show

♥ Älskade gullungen blir 1½ år idag ♥Gräddglass med hallonrisp ♥

Gjorde gräddglass härom dagen och serverade med en iskall hallonrisp..det va underbart gott!!
Perfekt för en febrig liten skruttis som vi har härhemma.


Nya filtar har inhandlats till bebisfoto

Idag har jag varit iväg och köpt lite nya mysiga filtar att ha som fotorekvisita till bebisfotograferingarna. Kunde ju inte låta bli även om det inte har blivit så många bebisfoton, men det är alltid bra att ha =)
Prisvärt studiopaket från Quantuum

Det här är ett paket som jag har tittat på till och från under en tid som jag tror skulle kunna vara ett bra startset för att komma igång med studiofotograferingen.
Jag har ju även anmält mig till en kurs inom studiofotografering nu i mars så det ska bli jätteskoj att få lite kött på benen innan jag investerar i ett studiopaket. Då kanske man får lite koll på oxå vad jag vill ha.
Det frågetecknet jag har i huvudet nu är om jag ska köpa/använda softbox eller paraply, men det kanske löseer sig efter kursen =)Dörr Pro Black 1 - stativ!

Såg att de har fått in ett nytt stativ på cyberphoto som föll mig i smaken =))
Dörr Pro Black 1 är ett smidigt och enkelt stativ med stor flexibilitet. Benen kan vinklas i tre olika lägen, och mittpelaren är delbar för att möjliggöra exempelvis makrofoto i marknära nivå. Kulleden kan dessuom monteras på mittpelarens underdel vilket gör att man kan placera kameran helt i marknivå. Gummifötterna är utrustade med infällbara spikfötter, och både kulleden och stativbasen har vattenpass. Maxhöjden är 155cm vilket räcker för de flesta och vikten på 1,4kg inklusive kulleden, tillsammans med längden 55cm i hopfällbart läge gör stativet lätt att bära med sig. Bra stativ för hobby- eller familjefotografen som vill ha ett smidigt och pålitligt stativ i vettig prisklass. Kostar 595:-

Stativet är 'uppgraderbart' då kulleden är löstagbar. Stativet har standard 1/4' gänga medan kulleden har 3/8' gänga. Kulleden har en gängadapter monterad för att passa stativets gänga.
Klicka på länken för att komma till sidan
http://www.cyberphoto.se/?info.php?article=380150


Nya Nikon AF-S 85mm 1,8G


85mm är favoriten hos många porträttfotografer. Nikons tidigare modell hade inte inbyggd fokusmotor vilket gjorde att den inte kunde fokusera med alla Nikonmodeller. Det är åtgärdat i den nya modellen.


Nikon AF-S 85mm f/1,8 G har en helt nya optisk design som består av nio linser i nio grupper och antalet bländarlameller är sju. Närgränsen är 80cm vilket medger ganska närgågna porträtt om så vill.

Jämför med 85mm värstingmodell med ljusstyrka 1,4 får man ganska mycket för pengarna med Nikons nya 1,8. Priset för den dyrare ligger på cirka 13500 kronor medan den billigare ligger på knappa 5000 kronor. Nu när den nya modellen även går att använda på alla Nikonmodeller tack vare sin inbyggda fokusmotor blir den troligare ett mer attraktivt köp än den tidigare 85mm f/1,8, trots att den är billigare, p ågrund av avsaknaden av fokusmotor och därmed avsaknaden av autofokus på de billigare kameramodellerna.

Objektivet finns till försäljning nu och priset ligger på 4590 kronor på Cyberphoto.

(texten är tagen ur artikeln Kamera & Bild)
http://www.kamerabild.se/nyheter/ny-version-av-85mm-f-1-8-fran-nikon-1.498162.html


♥ Batterigrepp till Nikon D5100 ♥

Åååhhh jag blev helt överlycklig då jag igår kväll av en händelse googlade på batterigrepp till min kamera och jag faktiskt ser att den har kommit!!! =)))
Det va ju nästan så jag hoppade ur soffan och jublade!!! ÄNTLIGEN!!!!!!


Det här är visserligen en Nikon D5000 men det här är ett liknande batterigrepp.

Finns tydligen i lite olika utföranden tyckte jag det såg ut som men jag vill ända satsa på det bästa som finns även om det kanske inte är Nikon original. Meike heter den här och kommer från Cyberphoto. Det företaget är verkligen super póch de har bra service, bra leveranstid och allt har fungerat kanon när jag har beställt därifrån.Klicka på länken för att komma till sidan
http://www.cyberphoto.se/?info.php?article=MK-D5100


Smyckeskrin med en ballerina ♥

Aktivitet på Runn


Vintrig bro

Det här bron fotade jag i somras, tänkte att det kunde vara kul att återkomma till samma ställe och ta några fina vinterbilder..blir en fin kontrast till den gröna lummiga bilden =)

De va soligt och riktigt kallt idag..frostigt och fint!

Kring gruvan i Falun

Vinterbilder kring hoppbackarna, Falun

Idag när ja va ute och fotade så va det riktig riktigt kallt, närmare -20 så det va tur att man va påpälsad upp till öronen. Solen lyste och det va en sån där underbar vinterdag.Allt va sådär frostigt..såg nästan ut som kristaller på trädtopparna.


Underbara rosa tulpaner

De här underbara tulpanerna fick jag av en tjejkompis..sååå fina. Tack snälla Helena ♥